lauantai 13. heinäkuuta 2013

[EJ] Raikkaat tuulet puhaltavat

Olemme purjehtineet Mikon opastamina huikeaa aikamatkaa devonikauden kalavesille. Tämä virtuaalinen matka meinaa välillä huimata, sillä geologian, astronomian ja paleontologian perustiedot ovat koetteilla. Silti minusta meidän laivassamme puhaltavat raikkaat tuulet. 

Vertaan niitä nimittäin mielessäni YEC-kreationistien sameisiin vesiin. Niissä vesissä ovat muka kaikkien aikojen kaikki eläimet yhtä aikaa läsnä, vaikka biologit kertovat meille, että yli 90% kaikista maailmassa eläneistä lajeista on kuollut sukupuuttoon jo miljoonia vuosia sitten. Kreationistien kallioperän on muka yksi vedenpaisumus kasannut kilometrien paksuiseksi kerrokseksi, jossa on näyttöä lukuisista vulkaanisista vaiheista ja valtavista kerrostuneista sedimenteistä. Fossiilit olisivat asettuneet siistiin järjestykseen kallion sisään siten, että alimpana ovat alkeelliset eliöt ja ylempänä kehittyneimmät. En voi mitään sille, että kuunnellessani kreationistien väitteitä kaikkien maailman ikää osoittavien kellojen olevan miljoonakertaisesti väärässä selitys alkaa kuulostaa tarkoitushakuiselta propagandalta. Koetan ajatella, että he ovat vilpittömiä, kuten varmasti useimmat ovatkin. Vilpittöminkin voi kuitenkin olla väärässä.


Täällä devonikauden kalavesillä ollaan vahvasti kiinni tosiasioissa. Jos Jumala loi ensimmäiset kalat tuolloin, mikä minä olen sanomaan, että hänen ei olisi sopinut käyttää siihen niin pitkiä aikoja. Näissä ajoituksissa muutaman miljoonan vuoden virhe ei merkitse mitään, mutta kuudeksi tuhanneksi vuodeksi niitä ei saa millään muulla kuin silmien sulkemisella  tosiasioilta. Jatkan siis mielelläni purjehdusta ja koetan pysytellä jollain tavalla tämän virtuaalimatkan vauhdissa mukana.

1 kommentti:

  1. Jumalan luomakuntaan tutustuminen on niin raikasta ja mielenkiintoista, että ahtaan ihmisten pääkopan tuottamat ajatukset kerrassaan saavat kyytiä.

    "Sillä minun ajatukseni eivät ole teidän ajatuksianne, eivätkä teidän tienne ole minun teitäni, sanoo Herra.

    Vaan niin paljon korkeampi kuin taivas on maata, ovat minun tieni korkeammat teidän teitänne ja minun ajatukseni teidän ajatuksianne."
    Jesaja 55:8-9

    VastaaPoista