lauantai 20. heinäkuuta 2013

Nooan arkki Pietarinkirjeissä

Antareksen kannella
Courtesy of Eastern Yachts Co
Valmistautuessamme päivän etsintäretkeen mielessäni pyörivät pyhän Raamatun sanat
jossa hän [Kristus] myös meni pois ja saarnasi vankeudessa oleville hengille, jotka muinoin eivät olleet kuuliaiset, kun Jumalan pitkämielisyys odotti Nooan päivinä, silloin kun valmistettiin arkkia, jossa vain muutamat, se on kahdeksan sielua, pelastuivat veden kautta.

Tämän vertauskuvan mukaan vesi nyt teidätkin pelastaa, kasteena - joka ei ole lihan saastan poistamista, vaan hyvän omantunnon pyytämistä Jumalalta - Jeesuksen Kristuksen ylösnousemuksen kautta,
1 Piet 3:19-21

Eikä hän säästänyt muinaista maailmaa, vaikka varjelikin Nooan, vanhurskauden saarnaajan, ynnä seitsemän muuta, vaan antoi vedenpaisumuksen tulla jumalattomain maailman päälle. 
2 Piet 2:5

Kirkkolaiva
Tiinan katoamista ajatellessani mieleeni tuli, että gafferimme on kuin pelastava kirkkolaiva, joka ainoastaan voi viedä meidät tästä ajasta tulevaan, jossa todellinen kotimme on.

Antares kuunariin ei ole pakko jäädä, jos sinne on mukaan tullutkin, ja voi lähteä omille teilleen devonikauden suunnattomaan maailmaan. Mutta sieltä ei ole tietä omaan kotiimme.

Aika hyvä vertaus! (kukas se kissan hännän nostaa, ellei kissa itse?)

Kirkosta eroaminen on lähtö pelastavasta kirkkolaivasta, Nooan arkista, kasteen veden liitosta. Kaikille muiden kristillisten uskonsuuntien edustajille tiedoksi, että en tarkoita tällä Suomen evankelis-luterilaista kirkkoa vaan Kristuksen maailmanlaajaa kirkkoa, jonka ulkopuolella ei ole pelastusta.


Nooan arkista lähdön syitä
Miksi ihmiset sitten eroavat kirkosta?

No, me kristityt ja historiamme on tässä varmaan aivan korostetulla paikalla. Vika ei ole välttämättä siinä, ettei uskota Jumalaan tai Jeesukseen, vaan siinä, että nähdään, mitä me kristityt olemme ja teemme. 

Suuri syy kirkkolaivasta poisjäämiseen on kuitenkin epäusko, Raamatun arvovallan mureneminen ja irtautuminen sen maailmankuvasta ja maailmankatsomuksen rakentaminen muulle perustalle. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti