torstai 11. heinäkuuta 2013

Maapallon suojaus kalareissulaisilta - virukset ja bakteerit

Cowpea mosaiikki-virus
kuva wikimedia 
Selitin aamuvirkuille reissulaisille, että vaikka olemme koko maapallon kannalta erittäin vaarallisella aikamatkalla, voimassa on 100% maapallon virtuaalinen suojaus, joka estää meidän muuten mahdollisesti aiheuttamat aivan valtavat katastrofit Jumalan luomalle maailmalle.

Näinhän kävi Kolumbukselle.

Kristofer Kolumbus lähti etsimään meritietä Intiaan Kastilian Palos de la Frontera kaupungista. Kaksi karavellia, Niña, Pinta, ja suurempi Santa Maria niminen karrakki nostivat ankkurit illalla 3. elokuuta 1492. Alukset suuntasivat kohti tunnetun maailman ääriä auringon laskun suuntaan ja pian Kolumbus kauhukseen totesi, ettei laivakompassi enää osoita kohti Pohjantähteä.

Matkaa jatkettiin miehistön pelokkaasta napinasta ja lähes kapinasta huolimatta. Vihdoin 7 lokakuuta 1492 ja 29 ahdistavan vuorokauden purjehduksen jälkeen tähystäjä näki maston koristaan edessä suuria lintuparvia - maata näkyvissä!

Loppu on historiaa.

Valitettavasti Kolumbuksen purjealukset ja hänen jälkeensä Uuteen maailmaan "Länsi-Intian saaristoon" tulleet laivat toivat mukanaan myös näkymättömiä ja tuohon aikaan tieteelle täysin tuntemattomia vapaamatkustajia: Euroopan mantereella kehittyneitä ja muuntuneita viruksia ja bakteereita.

Bahamasaarten ja muiden alueiden alkuasukkailla ei ollut näihin tulokkaisiin luonnollista vastustuskykyä, ja seuraavien vuosikymmenten aikana he sairastuivat ja kuolivat suurelta osalta sukupuuttoon.

Tällaisen tragedian toistumisen estämiseksi NASA ja muut kansainväliset avaruushallinnot puhdistavat avaruuteen lähtevät ja sieltä tulevat alukset erittäin huolellisesti. Ei haluta, että kuuhun, Marsiin tai kuka tietää minne maasta lähtisi tuhoisia viruksia ja bakteereita, tai että maahan palaavat alukset toisivat sellaisia tänne mukanaan.

"Koska matkamme on virtuaalinen puhtaaseen ja alkuvoimaiseen aikaan maapallolla, emme vie mukanamme sinne nykyajan saasteita, viruksia ja bakteereita tai muuta, joka pahimmillaan voisi muuttaa elämän historian kulun."

Kannella olijat raksuttivat hetken aivojaan ja joku sanoi sitten viisaasti "virukset ja bakteerit tunnemme, mutta saattaahan reissullamme olla muitakin elementtejä, jotka olisivat neitseelliselle maapallollemme kohtalokkaita. Emme välttämättä ole niistä sen enempää perillä, kuin Kolumbus tiesi bakteereista. Todella hyvä juttu, että tämä on virtuaalinen aikamatka!".


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti