tiistai 16. heinäkuuta 2013

Pietarin kalansaalis

Gogo muodostuman kalansaalista
kuva BBC Science and Environment (2009)
Näitä katselimme ennen matkaamme, kun valitsimme kalareissumme kohteita. Tuolta saattaisi todellinen apaja löytyä!

Kapernaumista Kinneretin rannalle Nasaretista muuttanut Jeesus tiesi, että kala liikkuu ja syö hyvin ja missä sitä kannattaa pyydystää. Ammattikalastajatkin saivat hyviä vinkkejä Häneltä.
Kun Jeesus eräänä päivänä seisoi Gennesaretinjärven rannalla ja väkijoukko tungeksi hänen ympärillään kuulemassa Jumalan sanaa, hän näki rannassa kaksi venettä. Kalastajat olivat nousseet niistä ja huuhtoivat verkkojaan. Jeesus astui toiseen veneistä ja pyysi Simonia, jonka vene se oli, soutamaan rannasta vähän ulommaksi. Sitten hän opetti kansaa veneessä istuen.

Lopetettuaan puheensa Jeesus sanoi Simonille: "Souda vene syvään veteen, laskekaa sinne verkkonne."  Tähän Simon vastasi: "Opettaja, me olemme jo tehneet työtä koko yön emmekä ole saaneet mitään. Mutta lasken vielä verkot, kun sinä niin käsket." Näin he tekivät ja saivat saarretuksi niin suuren kalaparven, että heidän verkkonsa repeilivät. He viittoivat toisessa veneessä olevia tovereitaan apuun. Nämä tulivat, ja he saivat molemmat veneet niin täyteen kalaa, että ne olivat upota.

Tämän nähdessään Simon Pietari lankesi Jeesuksen jalkoihin ja sanoi: "Mene pois minun luotani, Herra! Minä olen syntinen mies." Hän ja koko hänen venekuntansa olivat pelon ja hämmennyksen vallassa kalansaaliin tähden, samoin Jaakob ja Johannes, Sebedeuksen pojat, jotka olivat Simonin kalastuskumppaneita.

Mutta Jeesus sanoi hänelle: "Älä pelkää. Tästä lähtien sinä olet ihmisten kalastaja."

He vetivät veneet maihin ja jättäen kaiken lähtivät seuraamaan Jeesusta.
Luukas 5:1-11


Gogo muodostuman sijainti aikamme Australiassa
kartta © 2002 Global Insight Fossil Lagerstätte

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti