Darwinin muistikirja. Ensimmäinen luonnos elämän puusta 1837. kuva The Art of Manliness |
Joku varmaan toteaa "Tosi hurskasta raamatullista kiehkuraa asiallisen tieteen päälle, mutta mitä tietoa se lisää meille?"
No.
Saattaapi olla, että joku nuori luonnontutkija lukee myös Raamattuaan ja huomaa siellä Ensimmäisen Mooseksenkirjan alussa jatkuvasti toistuvan ilmauksen - nykykäännös 1992 on sen tosin paljolti sieltä sensuroinut - "lajiensa mukaan".
Tunnetusti herra Darwinin kirjan nimi on "lajien synty" (Origin of Species). Vaan eipä hän lajien syntyä pystynyt kunnolla selittämään vuonna1859. Itse asiassa lajien synnyn evoluutiobiologinen, paleontologinen, DNA ja muu tutkimus jatkuu täydellä voimalla yhä tänään 2013. Tieteellisiä kysymyksiä on paljon, ei vain mikro- ja makro-evoluutio.
Jospa tämä tarkkaavainen nouseva luonnontutkimuksen tähti huomaisi nuo Raamatun sanat "lajiensa mukaan" (leminehu) ja alkaisi tutkia lajien lukkiutumisen mekanismeja. Kalat kun yhä ovat mokomia ruotoisia eväisiä kaloja vaikka niillä on 300 miljoonaa vuotta kehityksen aikaa takanaan. Miksi immeessä?
Saattaisi saada lupaava tutkijamme vaikka Nobel-palkinnon havainnoistaan, miten perintötekijät aukeavat ja sulkeutuvat, miten lajit erkanevat ja miten niistä tulee pysyviä. Ja kimmokkeena yksi Raamatun heprean ilmaus.
Saahan sitä toivoa!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti