sunnuntai 18. elokuuta 2013

[EJ] Onpa meillä täällä virtuaalisessa devonikaudessa purjehtivassa laivassa mielenkiintoisia oppitunteja, vaikka kapteeni on vielä jossain lomareissulla. Hannun taulukko on verraton apuväline, täytyy panna se talteen pahan päivän varalle. Ja Kerberos selvittää ajanmääritysmenetelmiä, joihin nuoren maan kreationistien olisi syytä perehtyä tosissaan, eikä vain pinnallisia vastaväitteitä heittäen.

Minäkin piipahdin maissa ja törmäsin piiitkästä aikaa Luonnontieteelliseen museoon Helsingissä. Olipa upea muinaisen maailman näyttelyosasto! Tällaiselle devonikauden kulkijalle oikea aarreaitta. Trilobiitteja ja ammoniitteja vaikka kuinka paljon! Vai mitä sanotte nimistä, joita kirjoitin talteen: Dunkleosteus, Latimeria, Cheirolepsis, Holopychtius nobilissimus. Ja oli siellä jäljennökset näistäkin: Tiktaalik, Eusthenopteron, Acanthostega. Huh, mikä elämys näissä vesissä seilaavalle! Täytyy mennä pian uudestaan.

Olin siellä muuten siitä syystä, että otettiin kuvia Vantaan Lauri -lehteen tulevaa haastattelua varten. Päätoimittaja haluaa tehdä keskiaukeamajutun uudesta kirjastani. Syntyypähän taas keskustelua. Valokuvaaja teki hienoa työtä ja sanoi, että näistähän tulee ihan National Geography -lehden tasoisia kuvia. Katotaan sitten, kun ilmestyvät.

1 kommentti: