lauantai 31. elokuuta 2013

Jumalan luomistöiden avoin kirja

Eusthenopteron foordi myöhäinen devonikausi
Scaumenac Bay, Kanada 1881
kuva wikimedia

Määrittelen mietteitä blogissani darwinismia ja marksilaisuutta.

Nämä kaksi sanaa ovat monille kristityille pelottavaa jumalanvastaisuuden nousun ja epäuskon kuminaa, joka on ollut murentamassa länsimaisen kulttuurin juutalais-kristillisiä ja raamatullisia juuria.

Kehitysbiologiaa ja yhteiskuntatieteitäkin kohtaan on asenteellista pelkoa, vastenmielisyyttä ja aristelua, eikä esimerkiksi tälle kalareissulle moni ole tahtonut osallistua tai edes vilkaista, mistä on kyse. Ennakkoluulot ovat syvät ja torjunta vahvaa kristillisissä piireissä, ja varmaan monen osana onkin pysyä kiltisti kaukana näiltä tuulisilta meriltä.

Isä Jumala suhtautuu asiaan toisin.

Luonnon kirja on kaikille avoin, ja sen tutkiminen muiden kanssa on kristitylle suorastaan etuoikeus. Pelko haihtuu, usko vahvistuu tai kaatuu, asiat alkavat tulla valoon ja väärinkäsitykset hälvetä. Joka tietoa lisää, se tuskaa lisää.

Jyrkästi tahdon osaltani hyökätä niiden kristittyjen opetuksia vastaan, jotka tahtovat puolustaa uskoa väärentämällä luomistöitä, tekemällä Jumalasta väärän rahan lyöjän. Tee sinä samoin.

Eetu Tassuevä
Sen sijaan että piilottelisi tekemisiään, Isä Jumala on valanut kiveen ihmistä varten mahtavan näytteen luomistöistään siltä kriittiseltä ajalta, kun kuiva maa alkoi tuottaa elämää!

Totta on, että Richard Dawkins ja monet muut ovat biologeja, jotka juuri evoluution avulla tahtovat kumota uskon Jumalaan. Mutta eivät aivan kaikki kehitysbiologit omaksu hänen materialistista ateismiaan, jossa aine itsekseen jumalallisesti kehittyy.

Jumala ei näitä tuulia pelkää. Hän on hoitanut asian Miguashassa niin julkisesti, että vuonna 1881 ensi kertaa löydettyjä hyvinsäilyneitä Eusthenopteron fossiileja on löydetty sieltä yli 3000. Charles Darwin kuoli 1882, joten ehkä hän sai tästä huikeasta löydöstä kuulla (en tiedä).  Jumala ikäänkuin sanoo Darwinin tuoman ymmärryksen jälkeen "menkää, Adam ja Eeva, ja tutkikaa päänne puhki!" Ei aikaisemmin, koska ihminen ei olisi tajunnut löydön arvoa.

Mitään ei ole salattu, mutta luonnon salaisuuksien ratkominen on täyttä työtä!

Kimberleyssä Jumalan luonnonpuistossa on äskettäin eli 2005 ihmiselle annettu hienoja gogo-kalojen fossiileja, joiden rakenteista 3-d skannereilla voidaan selvittää. Löytöä ei tehty ennen skannerin keksimistä, ettei joku paukapää menisi sitä rikkomaan uteliaisuudessaan. Jumala ikäänkuin sanoo "menkää, Adam ja Eeva, ja tutkikaa päänne puhki!"

Mitään ei ole salattu, mutta luonnon salaisuuksien ratkominen on täyttä työtä!

Das Kapital
Samoin kuin darwinistiset kehitysbiologit, marksilaiset uskontokriitikot ovat hyökänneet jumalauskoa vastaan. Uusina ja tuoreina Marxin kirjaimellisesti vallankumoukselliset ajatukset valtasivat ihmiskunnan ja työmiehen paratiisi näytti naapurissamme Venäjälläkin aurinkoiselta. Ei ihme, jos monet kristitytkin innostuivat Marxin teorioista, omaksumatta välttämättä kommunistien edustamaa ateistista materialismia.

Ajan mittaan on marksilaisia teorioita kokeiltu aivan käytännössä ja pikku hiljaa myös Kiinassa on pantu merkille - Koreoista puhumattakaan - että ei kaikki ole ihan niinkuin Partakalle 1800-luvulla ajatteli. Venäläiset tekivät pesäeron jokseenkin 100 vuotta marksilaisen yhteiskuntamallin toteuttamisensa jälkeen - tai pitäisikö sanoa toteuttamisyrityksensä.

Pelko pois, kristityt
Totuus ei pala tulessakaan.

Ja on hyvin tärkeä saada keskustella toisinajattelevien kanssa, ateistien, agnostikkojen, hindujen ja Australian alkuasukkaiden. Kuulla, miten he ymmärtävät maailmankaikkeuden ja mitä, missä, milloin...

Koettelematon usko on epävarma usko.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti