keskiviikko 4. syyskuuta 2013

Luomisen päiviä

On ollut aika, jolloin ei planeetallamme vielä ollut kaloja.

On ollut aika, jolloin vehreys, siemeniä kantavat puut kasvoivat kuivalla maalla.

On ollut aika, jolloin vesissä vilisi kaloja ja suuria meripetoja, mutta ei vielä ollut eläimiä maalla eikä lintuja ilmassa.

On ollut aika, jolloin meret vilisivät elämää, runsas monipuolinen kasvullisuus peitti maankamaran monin paikoin, jolloin kedon eläimet lisääntyivät siunatussa tilassa ja taivaan linnut visersivät iloisesti Jumalan kunniaa, mutta ei ollut vielä ihmisiä.

1:11 Jumala sanoi: "Kasvakoon maa vihreyttä, siementä tekeviä kasveja ja hedelmäpuita, jotka maan päällä kantavat hedelmissään kukin lajinsa mukaista siementä." Ja niin tapahtui. 12 Maa versoi vihreyttä, siementä tekeviä kasveja ja hedelmäpuita, jotka kantoivat hedelmissään kukin oman lajinsa mukaista siementä. Jumala näki, että niin oli hyvä. 13 Tuli ilta ja tuli aamu, näin meni kolmas päivä.

20 Jumala sanoi: "Viliskööt vedet eläviä olentoja ja lennelkööt linnut ilmassa taivaankannen alla." 21 Niin Jumala loi suuret meripedot ja kaikki muut elävät olennot, joita vedet vilisevät, sekä kaikki siivekkäiden lajit. Jumala näki, että niin oli hyvä. 22 Hän siunasi ne sanoen: "Olkaa hedelmälliset ja lisääntykää ja täyttäkää meren vedet, ja linnut lisääntykööt maan päällä." 23 Tuli ilta ja tuli aamu, näin meni viides päivä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti