sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Ehdotus uudesta aiheesta

Olisiko teillä kalareissun kirjoittajilla kiinnostusta tulla mukaan samantapaiseen, mutta sisällöllisesti rakenteeltaan erilaiseen blogiin?

Kyse olisi yhteisestä opiskelusta, kuten kalareissulla,mutta ilman kehyskertomusta.

Aiheena olisi Homo erectus.

Ei Australopithecus eikä Neanderthalensis vaan Erectus. Devonikauden tapaan hän antaisi kiintopisteen ja paleontologian hahmotusta, joka auttaa ihmisen kehityksen ymmärtämisessä.

Perhtyisimme löytöhistoriaan ja tutkimukseen, anatomiaan, arkeologiaan, levinneisyyteen, työkalujen tekoon ja käyttöön, tulen löytymiseen, luoliin, ajoitukseen, fysiologiaan, symboleihin, kieleen... Kysymyksiä riittää.

Toki voimme keskustella ihmisyydestä, Adamista ja Eevasta jne mutta tarkoitus olisi porukalla tutustua tähän ihmiseen.



Voin toki yksinkin kirjoitella, mutta se käy helposti tylsäksi monologiksi. Kalareissu 2013 näytti, miten paljon enemmän saamme irti yhteistyöllä.

Eli miten on?

Linkki homo erectus blogiin

6 kommenttia:

  1. Voisin tulla mukaan, mutta en tiedä osaanko/jaksanko paljonkaan kirjoitella aiheesta. Välillä tuntuu, että 'paljo tutkistelu väsyttää ruumiiin'. Ja tämä on hyvin vaikea aihe, Mutta katsotaan...

    VastaaPoista
  2. Kiitos viimeisestä!
    Olen ilmanmuuta innolla mukana! Ja toivottavasti Hannukin ja kaikki muut lähtevät matkaan. Hannun kokema "'paljo tutkistelu väsyttää ruumiiin'" pitää kovasti paikkansa. Näin se on minullakin, mutta kun en kerkiä opiskelemaan tai tutkimaan aihetta, niin yritän kommentoida edes mutu-tuntumalla. Jos se ei ole tieteellistä, niin saavat muut edes aiheita korjailuihin. Rauhallinen eteneminen asioissa näemmä edesauttaa meidän muiden kannanottoja asiaan, koska asiat ovat yleensä täysin uusia ja pelkän opiskelun lisäksi pitää vielä muodostaa mielipide asiaan.

    P.S. tietääkö Marja-Leena, että hänen mukaansa (Marjaleena)on nimetty pikkuplaneetta? Numero 2180, läpimitta 27km, AU-etäisyys 3,01, kiertoaika 5,22v ja havaintoja vuosilta 1940-1993 Ursan mukaan.

    VastaaPoista
  3. Onpa hienoa, Hannu ja Kerberos!
    Jospa Marjaleena, Eero ja joku muukin tulee työhön Afrikkaan.

    Avaan blogin ja ryhdytään ihmistä etsimään. Keitä me oomme me pienet pojat (ja tytöt) kun en mä tunne teitä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saataisiinpa vielä vastaanvänkääjiä mukaan, (ryhmää senkummemmin luokittelematta), niin olisi sanailu mukavasti riitaisempaa ja haastavampaa :-)

      Poista
    2. Voimme edelleen viitata sylttytehtaan aineistoon, ellei sen edustajia tule mukaan henk koht

      Poista
  4. Olisipa mukava jatkaa pohdiskeluja. Tämä kalareissukierros meni syksyn hässäköissä enempi lukijanroolissa, mutta suurella nautinnolla. Toivottavasti seuraavaan kierrokseen kerkiää panostaa enempi itsekin.

    Κέρβερος, enpä tiennyt tuosta pikkuplaneetasta. Olipa mukava kuulla, että tuolla avaruudessa toinenkin Marjaleena vaeltaa!

    VastaaPoista